03 Maj

DZIŚ NA OSTRO czyli wegetarianskie, tajskie curry z ciecierzycą i szpinakiem!

Curry z 50g ryżu porcja to ok. 485 kcal ;-) Smacznego!

SKŁADNIKI:
80g ciecierzycy
cebula
100g szpinaku
pasta curry
50g mleko kokosowe
Papryka chilli
Przyprawy: imbir, kurkuma, kolendra, ostra papryka, chilli

PRZYGOTOWANIE:

Ugotować ciecierzycę jak w tym przepisie lub przygotować ciecierzycę z puszki. Cebulę pokroić w piórka.Na patelni na 2 łyżkach mleka kokosowego podsmażyć łyżkę pasty curry, imbir i czosnek. Dodać cebulę, doprawić i smażyć ok. 2 minuty.
Dodać paprykę w proszku i kurkumę oraz ugotowaną ciecierzycę. Dodać kolejne 2 łyżki mleka i zagotować.
Gotować przez ok. 15 minut co chwilę mieszając. Na koniec dodać szpinak, wymieszać i odstawić z ognia. Posypać posiekaną papryczkę chili bez pestek i kolendrą. Podawać z ryżem

Twój komentarz